Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz, hasonlósági feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
449
Ebben szeretnék segítséget kérni: Milyen magas a ház? A lámpaoszlop 4 méter, a közlekedési tábla 2 méter magas, és egymástól 6 méterre vannak. A lámpa és a ház távolsága 60 méter.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 8. osztály, hasonlóság, pitagorasz
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Legyen "x" méter a ház magassága!
Hasonlósági aránnyal: x/66=4/6 szerintem , innen x=11·4=44 méter magas valószínűleg a ház! :)
Módosítva: 1 éve
0