Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Válasz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Hogy kell megcsinálni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
k
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

4. feladat megoldása:
a; pont: 12 cm és 6 cm lesz a megnövelt két oldala az új téglalapnak.
b; pont: K(eredeti)=2·(10+5)=30 cm volt és lett K(új)=2·(12+6)=36 cm a két kerület.
c; pont: A százalék: (36/30)×100 %= 120 % , ezért 20% a különbség, ennyivel nőtt a kerülete.
d; pont: T(eredeti)=10·5=50 cm² volt és lett T(új)=12·6=72 cm² a két terület.
e; pont: A százalék: (72/50)×100 %= 144 % , ezért 44% a különbség, ennyivel nőtt a területe! :)
1

5. feladat megoldása:

a; pont: (27⁰/63⁰)×100= 42,86%-a az egyik szögnek ; (27⁰/90⁰)×100= 30%-a a másik szögnek.
b; pont: Kilencven fok a hegyesszögek összege (hiszen már van egy másik 90⁰ is) : 27⁰+63⁰=90⁰.
c; pont: 63⁰-os lesz a másik hegyesszöge.
d; pont: A 27⁰ a derékszögnek 30%-a. A 27⁰ a másik hegyesszögnek a 42,86%-a.
1