Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok Segítséget szeretnék kérni fizika leckébe

Főoldal » Általános iskola » Fizika
392
Mennyi töltést áramoltat át az elektromos mező az áramkör 2 pontja között, ha ott a feszültség 12V és 24 J a munkavégzés?

W= QxU képlet alapján kell majd számolni, a Q értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Köszönöm szépen előre is a segítséget
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`W=Q*U`

Ebből kifejezed a töltést:

`Q=W/U`

`W=24 J=24 Ws`

Behelyettesíted az adatokat:

`Q=W/U={24 Ws}/{12 V}={24 VAs}/{12 V}=2 As`
-2