Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Kérlek segítsetek, hogy a megoldóképlettel dolgozva, hogy lesz itt az eredmény -5 és 4?
Nekem pont fordítva jön ki. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen x²=a, ekkor
a²+a-20=0
(a-4)*(a+5)=0
a1=4 , és a2=-5
x1=2 x2=-2 a2=-5=x²-ből nem lesz megoldás, tehát 2 és - 2 a megoldás.
1