Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
Csatoltam képet..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását!


A nyitvatartás napjainak száma legyen x.

A piactér melletti bolt bevétele:
naponta 100% => x

A városközpontban lévő bolt bevétele:
3 nap kivételével 100%+12% = 112% => (x–3) • 1,12


Az egyenlet felírása és levezetése a következő:

(x–3) • 1,12 = x
1,12x – 3,36 = x /+3,36
1,12x = x + 3,36 /–x
0,12x = 3,36 /:0,12
x = 28


Válasz:

A piactér melletti bolt 28, a városközpontban lévő pedig 25 napig volt nyitva májusban.

0