Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Válasz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
353
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm az 5. feladat megoldását!


Az adatok kiírása, átalakítása:

Alma : Zoé = 11: 13
A = 11x
Z = 13x
A + Z = 14400 Ft


Az egyenlet felírása és levezetése:

11x + 13x = 14400
24x = 14400 /:24
x = 600


Az x értékének behelyettesítése:

Alma = 11 • 600 Ft = 6600 Ft
Zoé = 13 • 600 Ft = 7800 Ft


A feladatra adott válaszok:

a) Zoé kirándulására 7800 Ft-ot kell fizetni.
b) Zoé kirándulása 1200 Ft-tal drágább.
0