Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
Sziasztok! F(x)=x^+2x-3 függvény grafikus ábrázolását (a+b)^ segítségével kell megoldani. Odáig meg us tudom csinálni hogy x=-1,y=-4 A kérdésem az lenne , hogy jön ki a kettő zérushely? 1, -3 mellékelem a függvény ábrázolást. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, másodfokú, függvények
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Például teljes négyzetté történő kiegészítéssel:
x²+2x-3=(x+1)²-4=0 , tehát (x+1)=±2 , azaz x₁=(+2-1)=1 az egyik gyök és x₂=(-2-1)=-3 a másik gyök értéke! :)

Így jön ki például a másodfokú egyenlet két gyöke, vagy a függvény két zérushelye!
0

Annyi a megjegyzés még: f(x)=(x+1)²-4 függvényt kell ábrázolni, minimumhelye: (-1; -4) lesz! :)
0