Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika térgeometria 12.o.!

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Felírható, hogy : (m+2·r)=x ; vagy (2·r·π)²+m²=x² , a kettő egyenlőségéből (4·r²·π²+m²)=(m²+4·r·m+4·r²) → 4·r²·π²=4·r·(m+r) , azaz ez utóbbiból r·π²=(m+r) → m=r·(π²-1) fog adódni!

A magasság és az átmérő aránya így: m/d=(r·(π²-1)/2·r)=(π²-1)/2=4,4348 lesz, ez a pontos értéke! :)

Remélem, hogy tudtam segíteni és érthető a levezetésem is!
0