Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni ebbe a feladatban!Nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen x a részvény, ekkor a kötvény 2500000-x.
1 év múlva:
részvény:1,09*x
kötvény:1,07*(2500000-x),tehát
1,09*x+1,07*(2500000-x)=2500000+211000
1,09x+2675000-1,07x=2711000
0,02x=36000. /:0,02(másképpen*50)
x=1800000 Ft a részvény, 2500000-1800000=700000 Ft a kötvény.
0