Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
721
125 m magasról szabadon esik egy test. Mekkora sebességgel ér földet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
elektronika95
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
h = (g/2)*t2 => t =  2h/g  =  (2*125)/10  = 5 s

v = g*t = 10*5 = 50 m/s
1

Másik megoldás:

Kezdetben helyzeti energiája van:
`E_h=m·g·h`
Leérve mozgási energiává alakult:
`E_m=1/2·m·v^2`

A kettő ugyanaz:
`m·g·h=1/2·m·v^2`
`g·h=1/2·v^2`
`v=sqrt(2gh)=sqrt(2·10·125)=sqrt(2500)=50m/s`
Módosítva: 8 éve
0