Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=apa
f=fia

a=2f
a-10=3(f-10) -> a-10=3f-30

behelyettesítés:
2f-10=3f-30 /+10
2f=3f-20 /-3f
-f=-20 /*(-1)
f=20

a=2f
a=2*20
a=40

hozzáadok 5-öt, mert az öt év múlvai életkort kérdezi:
a=45
f=25
0