Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika geometriai valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Volt egy tó aminek a sugara 3 méter. 2 méterre a víztől egy molnárka. A rovarokat 1 méterről veszi észre. Feladat: Mennyi a valószínűsége hogy ha a vízfelszínén egy véletlenszerű pontra ugrik a rovarunk, mennyi esélye van hogy elkapja a Molnárka
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A tó területe: `"T"=r^2pi=3^2pi=9pi \ cm^2`

A molnárka elkapási területe: `"T"=r^2pi=1^2pi=pi \ cm^2`

A valószínűség annak az aránya, hogy a rovar a molnárka által látott területen belül érkezik: `"P"=pi/(9pi)=color(red)(1/9)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0