Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni a megoldásban!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
Egy szabályos sokszög belső szögeinek összege 1080 fok. Hány oldalú a sokszög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az egyenlet itt: (n-2)·180⁰=1080⁰ → (n-2)=6 , tehát n=6+2=8 , nyolcoldalú volt a keresett sokszög! :)
0