Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Egy 3200 FT-os játék árát 20%-kal csökkentették,majd újabb 10%-ot engedtek az árból.Mennyibe kerül ezek után a játék?Hány százaléka az eredeti árnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy 3200 FT-os játék árát 20%-kal csökkentették,majd újabb 10%-ot engedtek az árból.Mennyibe kerül ezek után a játék?Hány százaléka az eredeti árnak?
1. árcsökkentés után 3200x0.2=640 -> 3200-640=2560 (kiszámolom a 20%-át és levonom belőle)
2. árcsökkentés után 2560x0.1=256 -> 2560-256=2304 (kiszámolom a csökkentett ár 10%-át és levonom a csökkentett árból)
az eredeti ár hány százaléka?
2304 --- x%
3200 --- 100%

2304 (szorozva) 100 =3200x
230400=3200 /:3200
x=72

tehát az eredeti ár 72%-a
Módosítva: 1 éve
2