Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika felszín ,térfogat

Főoldal » Középiskola » Matematika
614
Három tömör játékkockát az ábrának megfelően rakunk össze,mindegyik kocka éle 3 cm.Mekkora a keletkező test felszíne,térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"V"_"kockák"=3a^3=3*3^3=color(red)(81 \ "cm"^3)`

Tudjuk ugye, hogy minden kockának 6 oldala van a képen látható testen 14 oldallap látható mivel ez egyikről 2 a másik kettőről 1-1 oldal hiányzik számítással pedig `3*6-4=14` oldal. Az oldallapok számát meg kell, csak szorozzuk a négyzetek területével és kapjuk, hogy:

`"A"_"kockák"=14*a^2=14*3^2=color(red)(126 \ "cm"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0