Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika térfogat

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Egy egyenes körhenger palástja kiterítve négyzet,amelynek oldalai 28 cm hosszúak.Mekkora a henger térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A henger kiterítve egy négyzet tehát a henger alapkörének kerülete egyenlő az négyzet oldalának nagyságával. Ebből tudjuk visszaszámolva az alapkör sugarát.

`r=K/(2pi)=28/(2pi)="4,46" \ cm`

`V=r^2*m*pi="4,46"^2*28*pi=color(red)("1.749,76" \ cm^3)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0