Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
egy üres doboz alakja szabályos nyolcszög alapú egyenes hasáb,melynek alapéle 25 cm és magassága 21 cm.Mekkora területű papírlap szükséges a doboz befedéséhez,ha a acsomagolás közben 25 százalék hulladék keletkezik?A dobozt térkitöltő anyaggal töltenék meg,amelyet 15 literes kiszerelésben lehet olcsón megkapni.Hány ilyen egész csomagot kell venni a doboz megtöltéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"A"_"hasáb"=((2*n*a^2*cot \ (180°)/n)/4+n*a*m)*"1,25"=((2*8*25^2*cot \ (180°)/8)/4+8*25*21)*"1,25"=color(red)("12.794,42" \ cm^2)`

`"V"_"hasáb"=(n*a^2*cot \ (180°)/n*m)/4=(8*25^2*cot \ (180°)/8*21)/4="63.373,11" \ "cm"^3=63,37 \ "liter"`

Tehát legalább : `"63,37"/15=color(red)(5)` doboz kelleni fog.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0