Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
441
egy üvegben a címke szerint 7,5 dl méz található.Hány cm magasan áll a méz a henger alakú üvegben,ha az alaplap belső átmérője 9cm?mekkora a töltőtömeg,ha a méz sűrűsége 1,4 kg/dm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A méz térfogata 750 cm³ lesz, átváltással.
A méznek a hengerben (üvegben a méz) a térfogata: V(méz)=750=(4,5²·π)·m , ebből m=750/63,6173=11,79 cm , ilyen magasan áll az üvegben!

A méz térfogata 0,75 dm³ átváltva, ezért a tömege: m(méz)=0,75·1,4=1,05 kg , vagyis 1050 gramm a tömeg (átváltva)! :)
0