Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
420
egy négyzetes oszlop,négyzet alapú egyenes hasáb alapéle 5cm,magassága 8cm hosszú.Milyen hosszú a testátlója?mekkora szöget zár be a testátló ezen téglatest legkisebb élével?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

A testátló hossza: d²=(5·√2)²+8² , ebből d²=114 , tehát négyzetgyököt vonva → d=10,68 cm lesz!
0

Szia!

Szerintem a hajlásszög a következő lesz:
5²+8²=x² , ebből x=√89=9,434 cm, ezért tg α= (√89/5)=1,8868 , s ebből visszakeresve → α=62,08⁰ !

Majdnem jó a Te általad kiszámolt szög, csak az nem pontos ! :)
0