Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős segítséget kérnék, nincs már időm rá sok diáz ppt stb mellett és ma ezt is be kellene adnom.

Főoldal » Középiskola » Matematika
443
1) Egy háromszög két szöge: 50°, 95°, a szemközti oldalaik különbsége 20 cm. Számítsuk ki oldalainak hosszát!

2) Egy háromszög oldalainak hossza: a = 2, b = 4 és c = 3. Határozzuk meg a legrövidebb oldalhoz tartozó súlyvonal hosszát!

3) Egy háromszög két oldalának aránya 3 : 2, az általuk bezárt szög 60°, a harmadik oldala c = 70 cm. Mekkorák az ismeretlen oldalak és szögek?

4) Egy 1 m sugarú kör kerületét 2 : 3 : 4 arányban felosztottuk. A keletkező osztáspontokat összekötöttük. Határozzuk meg az így keletkezett háromszög kerületét, területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1

Szia Bradley!

Sokat dolgoztam a feladatokon, kicsit ezek nehezebb trigo-példák voltak! :)
Remélem még nincs túl késő leírnod mindet!

Üdv.: Á. Csabi Debrecenből (49 éves, kémiás-matekos segítő, korrepetáló)
1