Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
487
Egy ház 67 lakója közül 15 gyerek, a felnottek 57,7%-
a no, a gyerekek 40%-a  ú. Mennyi a valószínusége,
hogy ha a lakók névsorából véletlenszeruen kiválasztunk
valakit, akkor o egy
a) gyerek; b) felnott no; c) felnott vagy  ú; d) lány?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valószínűség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adott egy ház 67 lakója, amelyből:

15 gyerek, így 52 felnőtt van.
A felnőttek 57,7%-a nő, tehát a felnőtt nők száma:
52×0,577=30

és így a felnőtt férfiak száma:
52−30=22

A gyerekek 40%-a fiú, tehát a fiú gyerekek száma:
15×0,4=6
és így a lány gyerekek száma:
15−6=9
Valószínűség:
(a) Gyerek 22,4%
(b) Felnőtt nő 44,8%
(c) Felnőtt vagy fiú 86,6%
(d) Lány 58,2%
Módosítva: 1 éve
0