Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat geometria 16

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
derékszögű háromszögben ismert rövidebb befogó amely 26 cm és az egyik szöge amely 41 ⁰Mekkorák az oldalak ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=28 cm, α=41°

A β szög: `β=90°-α=90°-41°=49°`

Az átfogó: `c=a/{sinα}=26/{sin41°}=39,63 cm`

A másik befogó: `b=a*tgβ=26*tg49°=29,91 cm`

A b oldalt számíthatod Pitagorasz tétellel is.

`b=sqrt{c^2-a^2}=sqrt{39,63^2-26^2}=29,91 cm`
0