Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat geometria 15

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
derékszögű háromszögben ismert az átfogó és az egyik befogó,amelyek 28 cm és 19 cm
Mekkora a másik befogó és a hegyesszögek ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c=28 cm, a=19 cm.

A másik befogót Pitagorasz tételével számolhatod:

`b=sqrt{c^2-a^2}=sqrt{28^2-19^2}=20,567 cm`

Az a oldallal szemben levő szög α, ennek szinusza: `sinα=a/c`

Ebből α: `α=arcsin(a/c)=arcsin(19/28)=42,732°`

A β szög: `β=90°-α=90°-42,732°=47,268°`
0