Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Etanol

Főoldal » Középiskola » Kémia
556
522 g etanol egesekor hany g szen dioxid keletkezik?Es hany kobmeter gaz standard allapotban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
C2H5OH + O2 = CO2

M[C2H5OH] = 46 g/mol
M[O2] = 32 g/mol
M[CO2] = 44 g/mol

n[CO2] = n[C2H5OH]
n[C2H5OH]= m / M = 522 g/ 46 g/mol = 11 mol
n[CO2]= 11 mol

m[CO2]= n*M = 11 mol * 44 g/mol = 484 g
0