Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat geometria 12

Főoldal » Középiskola » Matematika
467
Egy lejtő vízszintessel 24⁰-os szöget zár be és 1,8 m magasra visz . Mekkora a lejtő hossza és a vízszintesre eső merőleges vetülete
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az átfogó hossza: `c="1,8"/(sin24°)=color(red)("4,43" \ m)`

A másik befogó hossza: `b=c*cos24°="4,43"*cos24°=color(red)("4,05" \ m)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0