Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Közegellenállás

Főoldal » Középiskola » Fizika
459
1500 méter magasságban 223 km/h sebességgel vízszintesen haladó repülőgépből kiugrik egy 120 kg tömegű ejtőernyős. A talajra 6 m/s sebességgel érkezik. Összességében mennyi munkát végzett rajta a közegellenállás? A kiugrás sebességét elhanyagolhatjuk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"E"_"kezdeti"="m"*"g"*"h"=120 \ "kg"*"9,81" \ "m"/"s"^2*1.500 \ "m"=1.765.800 \ "J"`

`"E"_"vég"=("m"*"v"_"földetérés"^2)/2=(120 \ "kg"*(6 \ "m"/"s")^2)/2=2160 \ "J"`

`"W"_"közeg"="E"_"kezdeti"-"E"_"vég"=1.765.800 \ "J"-2.160 \ "J"=color(red)(1.763.640 \ "J")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1