Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell csinálni? Valaki segítsen

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
50 liter 87%-os oldathoz vizet keverünk így 80%-os lesz a keverékünk. Hány liter vizet keverünk hozzá? (Táblázatba hogyan írjam le?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csinálsz egy táblázatot egy 4x4-eset.

Az ábrához hasonlót és kiszámolod: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=979123123.png


`50*"0,87"=(50+x)*"0,8"`

`43,5"=40+"0,8"x`

`"3,5"="0,8"x`

`color(red)("4,375"=x)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0