Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
Mekkorák a szögei annak a derékszögű háromszögnek melynek oldalai 8,15,17 egység?
Cm-el ki tudnám számolni, de mi az az egység?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egység lehet méter centiméter stb. Mértékegység helyett szokták ezt írni, hogy sima egység.

A 8 cm hosszú oldallal szemközti szög: `alpha=sin^-1 \ 8/17=color(red)("28,07"°)`

A 15 cm hosszú oldallal szemközti szög: `beta=sin^-1 \ 15/17=color(red)("61,93"°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1