Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szög számolásosdi

Főoldal » Középiskola » Matematika
712
A középsőben kérnék segitséget,
Addig oké, hogy felirom, hogy sin2x= sin (π/6 + 2kπ(
de innen tovább menve 2x= pi/6 +2kpi lenne a helyes?
Danke schön az válaszokat előre is.
Kép: https://i.gyazo.com/0b0d2d20245c9404a3982d94892a26bf.jpg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
sin 2x = 1/2 (akkor gondolom ebben kellene segítség)

Először is megnézed hogy mely szögeknél lesz 1/2 az érték. Ez két szögnél lehetséges, mégpedig a 30°-nál és a 150°-nál.

Tehát 2x = π/6 + 2kπ (rendezed az egyenletet)
x = π/12 + kπ

A másik eset:
2x = 5π/6 + 2kπ /:2
x = 5π/12 + kπ
Módosítva: 8 éve
1

0