Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalákszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Egy iskola tanulóinak 8%-a jelest, 24%-a jót, 23%-a elégségest és 5%-a elégtelent kapott matematikából a félévi osztályzat során. Hányan járnak ebbe az iskolába, ha 240-en közepes matematika jegyet kaptak?

Egy kereskedő árut vásárol, amelyet némi haszonnal szeretne eladni. A tervezett eladási árat a vétel ár 10%-ával csökkenteni kell, így a várt haszon hány %-a,
A) a vételárnak
B/ a tényleges eladási árnak?


Aki érti, minden tiszteletem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`"Közepesek száma"="0,4"*"N"`

`"Közepesek száma"/"0,4"="N"`

`240/"0,4"="N"'`

`color(red)(600="N")`



2.)
Én úgy gondolom hiányos ez a kérdés mivel a mondatnak így semmi értelme.



A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1