Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Adott egy derékszögű háromszög 72⁰515 es szöge és a vele szemközti 58,7 m hosszú oldal.Határozzuk meg a háromszög ismeretlen oldalainak a hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
házi feladat geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`72°515'=72°+1/60*515="80,58"°`

A másik befogó: `"58,7"/(tg"80,58"°)=color(red)("9,74" \ "m")`

Az átfogó: `sqrt(58,7^2+"9,74"^2)=color(red)("59,5" \ m)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0