Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Egy számtani sorozat 11. eleme 25, a 27. eleme 81. Írd fel az első három elemét és számold ki az első 21 elem összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`d=(a_n-a_k)/(n-k)=(81-25)/(27-11)="3,5"`

`a_1=a_n-10d=25-10*"3,5"=color(red)("-10")`

`a_2=a_1+d=-10+"3,5"=color(red)("-6,5")`

`a_3=a_1+2d=-10+2*"3,5"=color(red)(-3)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1