Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Egy lépcső 120 cm-es magasságból vezet 5,7 m magasságba, 25 lépcsőfok segítségével. Milyen magasak a lépcsőfokok? Milyen magasan van a 17. lépcsőfok teteje?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`d=(a_n-a_k)/(n-k)=(570-120)/(25-1)="18,75"`

`a_17=a_1+16*d=120+16*"18,75"=color(red)(420)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1