Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
Sziasztok.
A 14. feladatban szeretnék segítséget kérni. Holnapra kellene.
Előre is köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, 7. osztály, arány
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia Dorka!

Legyen (3·x) és (7·x) a téglalap két oldala!
Ekkor felírható: T(téglalap)=(3·x)·(7·x)=189 cm² → 21·x²=189 , ebből x²=9 , tehát x=3 cm lesz!
Innen pedig: a=(3x)=9 cm az egyik oldal, b=(7x)=21 cm a másik oldal, ezért a kerület értéke:
K(téglalap)=2·(3x+7x)=20·x=20·3=60 cm lesz! :)

Remélem tudtam segíteni és érthető a levezetés! :)
0