Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
F = C × (((1 + r)ⁿ - 1) / r)

1 140 000 = C × (((1 + 0.07)⁴ - 1) / 0.07)
1 140 000 = C × ((1.3108 - 1) / 0.07)
1 140 000 = C × 4.44
256 756.756757 = C

Évente ennyi pénzt rakott be Dávid a bankba, ami kerekítve 256757 Ft.
1. év végére: 256 757 × 1.07 = 274 730 Ft
2. év végére: (274 730 + 256 757) × 1.07 = 568 691 Ft
3. év végére: (568 691 + 256 757) × 1.07 = 883 229 Ft
4. év végére: 883 229 + 256 757 = 1 139 986 Ft
0