Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika feladatban

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Segítséget szeretnék kérni az 5. feladat c. pontjának a megoldásában
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`É="75,5"-5*10^((6000-1090)/6090)="75,5"*5*10^(4910/6090)approxcolor(red)("43,5" \ "év")`



b.)
`É="75,5"-5*10^((6000-3*1090)/6090)="75,5"*5*10^(2730/6090)approx"61,5" \ "év"`

A változás így: `"61,5"-"43,5"=color(red)(18 \ "év")`



c.)
`68="75,5"-5*10^((6000-G)/6090)`

`5*10^((6000-G)/6090)="7,5"`

`10^((6000-G)/6090)="1,5"`

`G=-6090log_10 15+12090`

`color(red)(G=4928 \ $)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2