Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
Van 5 focicsapat!

Reál Madrid
Barcelona
Getafe
Mallorca
Betis

Mindegyik csapat két mérkőzést játszik minden csapattal akkor hány mérkőzést játszik az összes csapat osszesen ha mindenki játszik mindenkivel 2 meccset?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`2*(n*(n-1))/2=n*(n-1)=5*(5-1)=color(red)(20)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0

Szia.

20 mérkőzést játszanak összesen.

Dorka 12 éves
1