Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`a_n=a_1*q^(n-1)`

`100=10^23*"0,001"^(n-1)`

`100/10^23="0,001"^(n-1)`

`log_"0,001" \ 100/10^23=n-1`

`7=n-1`

`8=n`

Tehát a sorozat `color(red)(8.)` tagja a 100.



b.)
`a_nlta_1*q^(n-1)`

`10^10lt10^23*"0,001"^(n-1)`

`10^10/10^23lt"0,001"^(n-1)`

`log_"0,001" \ 10^13gtn-1`

`"4,33"gtn-1`

`"5,33"gtn`


Tehát a sorozatnak `color(red)(5 \ "darab")` olyan tagja van amelyik nagyobb mint `10^10`.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1