Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"q"=root("n"-"k")(a_"n"/a_"k")=root(6-3)(108/32)=root(3)(108/32)="1,5"`


`a_1=a_3/q^2=32/"1,5"^2=128/9`


`a_ngta_1*"q"^("n"-1)`

`1.000.000gt128/9*"1,5"^("n"-1)`

`140625/2gt"1,5"^("n"-1)`

`log_"1,5" \ 140625/2gtn-1`

`"27,53"gt"n"-1`

`"28,53"gt"n"`


Tehát `color(red)(28 \ "darab")` olyan szám van amelyik kisebb mint az 1.000.000-os érték.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0