Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
292
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
[1000; 9999] számokat vizsgáljuk

Egy szám akkor osztható 9-cel, ha a számjegyeinek összege osztható 9-cel és akkor osztható 5-tel, ha az utolsó számjegye 0 vagy 5.
Így az 1008 az első olyan szám, ami 9-cel osztható, de 5-tel nem, így addig adunk 9-et ehhez a számhoz, amíg 0-ra vagy 5-re nem végződik.
1008 + 9 = 1017
1017 + 9 = 1026
1026 + 9 = 1035 (ez az első négyjegyű szám, ami osztható 9-cel, 5-tel és a számjegyei különböznek egymástól).
Ezt ismételve 1035 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 1080 a következő.
Minden számhoz hozzáadunk 5*9-et, tehát 45-öt.

Tehát a sorozat (✔ = számjegyek különböznek, ❌ vannak megegyező számjegyek):
1035 ✔
1080 ❌
1125 ❌
1170 ❌
1215 ❌
1260 ✔
1305 ✔
1350 ✔
1395 ✔
1440 ❌
1485 ✔
1530 ✔
1575 ❌
1620 ✔
1665 ❌
1710 ❌
1755 ❌
1800 ❌
1845 ✔
1890 ✔
1935 ✔
1980 ✔
2025 ❌
2070 ❌
2115 ❌
2160 ✔
2205 ❌
2250 ❌
2295 ❌
2340 ✔
2385 ✔
2430 ✔
2475 ✔
2520 ❌
2565 ❌
2610 ✔
2655 ❌
2700 ❌
2745 ✔
2790 ✔
2835 ✔
2880 ❌
2925 ❌
2970 ✔
3015 ✔
3060 ❌
3105 ✔
3150 ✔
3195 ✔
3240 ✔
3285 ✔
3330 ❌
3375 ❌
3420 ✔
3465 ✔
3510 ✔
3555 ❌
3600 ❌
3645 ✔
3690 ✔
3735 ❌
3780 ✔
3825 ✔
3870 ✔
3915 ✔
3960 ✔
4005 ❌
4050 ❌
4095 ✔
4140 ❌
4185 ✔
4230 ✔
4275 ✔
4320 ✔
4365 ✔
4410 ❌
4455 ❌
4500 ❌
4545 ❌
4590 ✔
4635 ✔
4680 ✔
4725 ✔
4770 ❌
4815 ✔
4860 ✔
4905 ✔
4950 ✔
4995 ❌
5040 ❌
5085 ❌
5130 ✔
5175 ❌
5220 ❌
5265 ❌
5310 ✔
5355 ❌
5400 ❌
5445 ❌
5490 ✔
5535 ❌
5580 ❌
5625 ❌
5670 ✔
5715 ❌
5760 ✔
5805 ❌
5850 ❌
5895 ❌
5940 ✔
5985 ❌
6030 ❌
6075 ✔
6120 ✔
6165 ❌
6210 ✔
6255 ❌
6300 ❌
6345 ✔
6390 ✔
6435 ✔
6480 ✔
6525 ❌
6570 ✔
6615 ❌
6660 ❌
6705 ✔
6750 ✔
6795 ✔
6840 ✔
6885 ❌
6930 ✔
6975 ✔
7020 ❌
7065 ✔
7110 ❌
7155 ❌
7200 ❌
7245 ✔
7290 ✔
7335 ❌
7380 ✔
7425 ✔
7470 ❌
7515 ❌
7560 ✔
7605 ✔
7650 ✔
7695 ✔
7740 ❌
7785 ❌
7830 ✔
7875 ❌
7920 ✔
7965 ✔
8010 ❌
8055 ❌
8100 ❌
8145 ✔
8190 ✔
8235 ✔
8280 ❌
8325 ✔
8370 ✔
8415 ✔
8460 ✔
8505 ❌
8550 ❌
8595 ❌
8640 ✔
8685 ❌
8730 ✔
8775 ❌
8820 ❌
8865 ❌
8910 ✔
8955 ❌
9000 ❌
9045 ✔
9090 ❌
9135 ✔
9180 ✔
9225 ❌
9270 ✔
9315 ✔
9360 ✔
9405 ✔
9450 ✔
9495 ❌
9540 ✔
9585 ❌
9630 ✔
9675 ✔
9720 ✔
9765 ✔
9810 ✔
9855 ❌
9900 ❌
9945 ❌
9990 ❌
0