Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
335
Kérlek valaki magyarázza el hogyan kell felírni szövevesből egyenletet! A felvételis egyenletekre gondolok! Nem tanították, és ezért nem is tudom, pedig 2 nap és felvételi! Ugyanez van a szögperccel!
Miért van az hogy 5°=290'+200"? Valaki magyarázza el! Kérlek szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A szöveges feladatokból való egyenletek felírására nem lehet általános szabályt adni, mert ez mindig a szövegben leírtaktól függ.
5°=290'+200"
Itt valami nem egészen jó.
1°=60’
1’=60’’
1°=60·60=3600’’
Ezek alapján a szög fokban:
290/60+200/3600=29/6+1/18=87/18+1/18=88/18=4,8888…°
Az 5°=300’, amit fel lehet írni például így is: 5°=290’+10’=290’+600’’
1