Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
289
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
t = 4 s
g = 9.81 m/s2
c = 340 m/s

Esés ideje: te
Hang visszatérési ideje: th
Tudjuk, hogy t = 4 s = te + th.

Az akna mélysége:
d = 1/2 g te2

th = d/v = d/(340 m/s)

Az egyenleteket felhasználva:
th = (1/2 g te2)/(340 m/s)

Ezt és te = th = 4 s egyenletet felhasználva:

0.01444th2 + th = 4 s

Ez egy másodfokú, megoldása:
th = 3.74 s
(Mivel csak a pozitív megoldás kell)

Akna mélysége:
d = 1/2 g th2
d = 68.71 m
0