Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fenyelektromos hatás

Főoldal » Középiskola » Fizika
575
Nagyon sürgős Kerlek segítsen valaki

Negatívan töltött cinklemezre 200nm- Es fény esik. Mennyi lesz a kilépő elektronok mozgási energiája ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Fényelektromos hatás miatt:

foton energiája = az elektron eltávolításához szükséges munka + a kibocsátott elektron mozgási energiája

Tehát:
hf=Wki+Em

hf=hf0+1/2*m*v2

h-Planck-állandó
f0-határfrekvencia
Wki- kilépési munka
Módosítva: 8 éve
1