Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
327
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Első sorban a dobás során keletkező kezdő sebességet kell kiszámítanunk: `"v"_0=("g"*"t"_1)/2=(10 \ "m"/"s"^2*"9,2" \ "s")/2=46 \ "m"/"s"`

Ez után azt idő, amíg a kő a legmagasabb pontra ér tehát felfelé halad: `"t"_"fel"="v"_0/"g"=(46 \ "m"/"s")/(10 \ "m"/"s"^2)="4,6" \ "s"`

Ezután kiszámoljuk mekkora maximális magasságot ért el a kő: `"h"_"max"="h"+("v"_0^2)/(2"g")=20 \ "m"+(46 \ "m"/"s")^2/(2*10 \ "m"/"s"^2)="125,8" \ "m"`

Így már megtudjuk határozni, hogy mennyi időt töltött zuhanással a kő: `"t"_"le"=sqrt((2"h"_"max")/"g")=sqrt((2*"125,8" \ "m")/(10 \ "m"/"s"^2))="5,02" \ "s"`

Tehát a kő teljes mozgási ideje amíg a levegőben van: `"t"_"össz"="t"_"fel"+"t"_"le"="4,6" \ "s"+"5,02" \ "s"=color(red)("9,62" \ "s")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1