Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
301
Köszönöm a választ! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Az `"A"` városból `"B"` városba haladó autó:

`"v"_1=90 \ ("km")/"h"`

`"t"=0 \ "min"`



Az `"B"` városból `"A"` városba haladó autó:

`"v"_2=86 \ ("km")/"h"`

`"t"=22 \ "min"=22/60 \ "h"`


A találkozási idő: `240 \ "min"=240/60=4 \ "h"`


Az első autó megtett útja: `"s"_1="v"_1*"t"_1=90 \ ("km")/"h"*4 \ "h"=360 \ "km"`

A második autó megtett útja: `"s"_2="v"_2*"t"_2=86 \ ("km")/"h"*(4 \ "h"-22/60 \ "h")="312,47" \ "km"`


Mivel az autók egymás felé haladnak, a két megtett út összege a városok közötti távolság: `"d"="s"_1+"s"_2=360 \ "km"+"312,47" \ "km"=color(red)("672,47" \ "km")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1