Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sinus kosinus

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egyenlő szárú háromszög jön létre, aminek a fele egy derékszögű Δ lesz, melyre felírható: alapon fekvő két szög legyen α ;
cosinus szögfüggvénnyel → cos α=7,5/10=0,75 , ebből α=41,41⁰ .
Most pedig az egyik befogót keressük (egyenlő szárú Δ magasságát) sinus szögfüggvénnyel → sin 41,41⁰=m/10 → tehát m=6,614 cm, tehát a húr pontosan 6,614 cm-re lesz a kör középpontjától! :)
Módosítva: 1 éve
0