Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koncentráció számlálás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
298
Számítsd ki az AgNO3 koncentrációját az oldatban, ha 0,50dm3 oldatban 12g AgNO3 van. Vezesd le képletekkel és magyarázd meg szavakkal, kérlek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Sajnos jobban nem tudom leírni neked a levezetést!
Az AgNO₃ só moláris tömege : (107,87+14,01+3·16)=169,88 g/mol , az oldatban ebből n (só)=(12 g/169,88 g/mol)=0,07064 mol , tehát 500 cm³ oldatban (ami 0,5 köbdeci) van oldva 0,07064 mol ezüst-nitrát, akkor 1000 cm³-ben lesz kétszerannyi anyagmennyiségű só → (2·0,07064)=0,1413 mol , emiatt az anyagmennyiség-koncentráció → c(AgNO₃)= 0,1413 mol/dm³ , ez lesz a végeredmény is! :)
0