Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűsítés

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Egyszerűsíteni szeretném
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`((2x^-3y^5)/(3a^-4b^2))^-3:(2^7x^4y)/((3a^5b^2)^2)=((3a^-4b^2)/(2x^-3y^5))^3:(2^7x^4y)/(9a^10b^4)=(27a^-12b^6)/(8x^-9y^15)*(9a^10b^4)/(2^7x^4y)=(243a^-2b^10)/(1024x^-5y^16)=color(red)((243b^10x^5)/(1024a^2y^16))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1