Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
286
Köszönöm ha kapok segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A szám legyen: x
Ennek a négyzete: x²
Hússzorosával nagyobb a számnál: 20x
A feladat szerint ezeknek kell egyenlőknek lenni:
x²=20x
x=20
B válasz a jó.

A szám négyzete: 20²=400
Hússzorosával nagyobb a számnál: 20·20=400
-1