Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
330
Köszönöm ha kapok segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Legyen a Mikulás M és a dísz D.

155M + 590D = 195M + 30D
155M + 590D - 195M + 30D = 0
-40M + 560D = 0
40M = 560D
M = 14D

Egy Mikulás előállítása 14-szer annyi csokoládét igényel, mint egy dísz előállítása.
(M-et visszahelyettesítve):

155 * 14D + 590D = 2170D + 590D = 2760D

A helyes válasz az A.
0

Köszönöm
0